Workshops

‘Praktisch’, to the point’, ‘creatief’: de workshops van David Redeker worden hoog gewaardeerd. David Redeker deelt zijn kennis en ervaring met een aanstekelijk enthousiasme. Of het nu gaat om vlot schrijven, storytelling, of omgaan met journalisten. De workshops zijn op maat gemaakt en kunnen naar wens aangepast worden.

Vlot schrijven
Bij adviesrapporten, jaarverslagen en webteksten zit het met de inhoud vaak wel goed. Maar hoe zorg je dat de tekst ook lekker leest? En hoe schrijf je sneller? Leer aan de hand van een paar slimme schrijfregels hoe je van een matige tekst een goede tekst maakt.

Op de vloer
We moeten flexibel zijn, ‘agile’, meebewegen, streven naar win-win en vooral veel ‘ja, en’ zeggen. Maar hoe? Zou het niet fijn zijn om eens lekker veilig met de theorie te oefenen? Dat kan! Tijdens de workshop ‘Op de vloer – improvisatie voor teams op de werkvloer’ leer je op een speelse manier meer over persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en de kracht van ‘ja, en’.
Meer info:  www.davidredeker.nl/op-de-vloer/

Storytelling
Iedereen heeft de mond vol van storytelling. Maar hoe vertel je nou eigenlijk een verhaal? In deze hands-on workshop leer je de basisbeginselen van het verhalen vertellen. Handig voor onderzoekers, journalisten en voorlichters.
Meer info: www.davidredeker.nl/storytelling
Nog meer info: www.scientificstorytelling.nl

3-in-1: vertel, schrijf, visualiseer
Wil je ook weleens een mooiere wetenschappelijke poster maken of een aantrekkelijkere presentatie geven, maar heb je geen tijd, zin of geld voor drie lange cursussen? Volg dan de 3-in-1-workshop van presentatiespecialist Marloes ten Kate, tekstexpert David Redeker en vormgeef-wonder Guus Gijben. Zo werk je in één dag aan drie pijnpunten rond tekst, presentatie en representatie!
Meer info:  www.davidredeker.nl/3-in-1/

Omgaan met journalisten
Help, een journalist belt! Maar gevraagd worden door een talkshow betekent nog lang niet dat je er al zit. Journalisten en redacteuren zijn een apart slag mensen. Als je snapt hoe ze werken, dan kun je daar je voordeel mee doen. Hoe krijg je een verhaal in de krant? Wat moet je wel en niet doen in contacten met de pers? En wat zijn de gouden tips voor als je op de foto moet?

Communicatie voor directeuren, beleidsmedewerkers of onderzoekers
Je hebt geen tijd voor lange, theoretische cursussen, maar je wilt natuurlijk wel de communicatiespecialisten de goede vragen stellen en de juiste opdrachten geven. In deze workshop leer je genoeg van alle facetten van het communicatievak om een vliegende start te maken in communicatieland.

Workshopleider
David Redeker werkt al meer dan vijftien jaar in de communicatie. Als communicatieadviseur traint hij directeuren en voorzitters, geeft hij beleidsmedewerkers advies, verzorgt hij persconferenties en publieksevenementen en maakt hij jaarverslagen, folders en persberichten. Als journalist schreef hij onder andere voor het populairwetenschappelijke tijdschrift Quest.

Contact
David Redeker | david@davidredeker.nl | 06 44 588 969 | Twitter | LinkedIn