Storytelling: verhalen, verleiden, verbinden

Iedereen heeft de mond vol van storytelling. Maar hoe vertel je nou eigenlijk een verhaal? David Redeker, voorlichter bij de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie, zzp’er en improvisatie-acteur, leert je in een hands-on workshop de basisbeginselen van het verhalen vertellen. Handig voor onderzoekers, journalisten en voorlichters.

Storytelling is bijvoorbeeld een ideale manier om de ‘materiaal en methode’-sectie in een persbericht, nieuwsbericht, reportage of presentatie wat leesbaarder te maken. Zo komt er meer aandacht voor het wetenschappelijk proces. En dat wil toch iedereen?

Met bewezen technieken uit improvisatietheater, uit de sprookjeswereld, uit Hollywood en uit de boeken van Stephen King, maar zonder eindeloos te theoretiseren, maken we binnen een minuut memorabele verhalen over wetenschappelijk onderzoek.

David geeft de workshops samen met Marloes ten Kate. David en Marloes vertellen al jaren verhalen over wetenschap. David schrijft en adviseert. Marloes presenteert en maakt video en tv. Daarnaast zijn beiden gelouterd improvisatie-acteur. Ze weten als geen ander hoe je in een mum van tijd een spannend verhaal vertelt.

Meer info: www.scientificstorytelling.nl