Op de vloer: improvisatie voor teams op de werkvloer

De wereld verandert, de klant verandert, het werk verandert. We moeten flexibel zijn, ‘agile’, meebewegen, streven naar win-win en vooral veel ‘ja, en’ zeggen. Maar hoe? Zou het niet fijn zijn om eens lekker veilig met de theorie te oefenen? Dat kan!

Tijdens de workshop ‘Op de vloer – improvisatie voor teams op de werkvloer’ leer je op een speelse manier meer over persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en de kracht van ‘ja, en’.

We volgen cursussen persoonlijk leiderschap, weten welke ‘kleur’ we zijn en kennen de zeven eigenschappen van effectieve mensen. Maar hoe pas je al die kennis nou toe? Na deze workshop van drie uur (op verzoek kan het ook langer of korter) kun je er weer tegenaan en begrijp je beter hoe jezelf en de ander in elkaar zit. Je leert je emoties kennen, je leert grenzen stellen en je leert luisteren naar jezelf en de ander.

Theatersport
De workshop combineert technieken uit theatersport met theorieën over persoonlijk leiderschap en effectieve communicatie. Theatersport is een vorm van improvisatietoneel waarbij acteurs met suggesties van het publiek ter plekke scènes neerzetten.

Veilig
Tijdens de workshop werk je veilig en spelenderwijs aan je sterke punten en valkuilen. Daarbij leer je je collega’s van een andere kant kennen. In drie uur (zie verderop voor varianten) kun je veilig improtechnieken oefenen en hiermee theorieën rond effectieve communicatie en persoonlijk leiderschap uitproberen.

De trainers
Remco van Vliet en David Redeker zijn gelouterde improvisatie-acteurs en impro-trainers. Ze speelden jaren samen bij de Haagse improtheater-vereniging De Tegenpartij. Remco is strategisch adviseur en facilitator bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarnaast verzorgt hij onder de naam ImproWestland trainingen en workshops. David is communicatieadviseur, wetenschapsjournalist en trainer. Hij schrijft, begeleidt interviews en adviseert onderzoekers bij hun presentaties.

Workshopvarianten
Om het gemakkelijk te maken, hebben we drie standaardvarianten opgesteld. Als je een workshop op maat wilt, kunnen we dat natuurlijk ook regelen. Bij onderstaande varianten gaan we ervan uit dat je zelf zorgt voor een workshopruimte met genoeg bewegingsruimte, stoelen voor iedereen, liever geen tafels, een whiteboard, thee, koffie en koekjes.

Variant A: intensief
Tijd: 3 uur.
Maximaal aantal personen: 12.
Voordelen: klein en fijn, veel individuele aandacht.

Variant B: masterclass
Tijd: 7 uur.
Maximaal aantal personen: 6.
Voordelen: extra intensief, veel diepgang en ruimte voor eigen uitdagingen.

Variant C: personeelsuitje
Tijd: 2 uur.
Maximaal aantal personen: 30.
Voordelen: perfecte combinatie van inhoud en plezier.

Meer weten?
Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact op met David of Remco.